Daniel Norgren

Daniel Norgren – Black Vultures

Blues/rock in een hillbilly-jasje. Zo zou ik zijn muziek graag willen omschrijven. Het ‘hillbilly’ gehalte heeft hij vooral te danken aan zijn zang. Een haast iconische schelle klank die je hier al snel mee associeert. Ook de titel ‘Moonshine Got Me’ is erg kenmerkend:

Moonshine is de Engelse uitdrukking voor zelfgemaakte sterkedrank. Die werd waarschijnlijk in het leven geroepen door het feit dat het stoken van alcohol vaak illegaal was en dus ’s nachts “bij maanlicht” gebeurde om ontdekking te voorkomen … In de Verenigde Staten wordt illegale destillatie vaak geassocieerd met de streek rond de Appalachen en de daar wonen de hillbillies.

En het gitaarwerk, man man. Wat een fijn scheurend randje zit daar aan. De nummers mogen wat mij betreft een stuk langer duren; dit gaat niet vervelen.

Wat me overigens nog steeds verbaasd is wat er gedurende de laatste 2:21 gebeurt; Cosypants. Het voelt als een grap, omdat het totaal niet bij het album past. Zie het als een vrolijke afsluiter die je cadeau krijgt van de vriendelijke Noor.

Daniel Norgren treedt dit jaar op tijdens Best Kept Secret (vrijdag). Ga ze zien als je de tijd hebt.. Er is vast nog wel een plekje op het gras waar je rustig kan genieten.