alabama shakes

Alabama Shakes – Sound & Color

In 2012 kwamen de Alabama Shakes voor het eerst naar buiten met hun album Boys & Girls. Je kent ze vast wel van de hit Hold On. Nu is het tijd voor hun tweede plaat: Sound & Color.

Het album trapt meteen af met het gelijknamige nummer en begint ontspannen. Daarna wordt de nodige punch uitgedeeld met de eerste single; Don’t Wanna Fight. De toon is gezet. Elke keer als dat nummer de 38 seconden bereikt en de zang op een soort van hees schreeuwende manier wordt ingezet doe ik een vreugdesprongetje van binnen. En wat een kopstem heeft die vrouw. Als je dat kan waarderen mag je gerust even skippen naar Future People. Dit wordt aangevuld met heldere gitaarklanken en maken het nummer wat funky. Dan is er ook nog Guess Who; het haast authentieke geluid zet je zo een aantal jaar terug in de tijd. Hierna worden de nummers weer wat steviger en voordat je het weet ben je alweer door het album heen. Na al dat gerock sluiten ze weer net zo lekker af als dat ze het album zijn begonnen. Zalig neekomen met Over My Head op de fijne klanken van het keyboard en chillstep-achtige drums.

Ondertussen ben ik meerdere ‘Tering, dit is écht goed’-kreten verder.

Voor de festivalgangers onder ons; ze staan dit jaar op Down the Rabbit Hole, Rock Werchter en North Sea Jazz!