Courtney Barnett

Courtney Barnett – Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit

Met het luisteren naar haar muziek valt één ding direct op; haar stem. Lekker ongeïnteresseerd en lui, maar erg aangenaam en duidelijk om naar te luisteren. Haar teksten komen hierdoor goed naar voren in de muziek en zijn grappig, raak, onnozel en verbeeldend. Ik hoorde haar voor het eerst met het nummer Avant Gardener (van haar vorige EP) en was blij verrast. Bij toeval heeft ze net een nieuw album.

Ze rockt tijdens Pedestrian at Best, trakteert op een trage blues met Small Poppies en maakt een zeer aangenaam singer/songwriter-achtig nummer met Depreston. Het album schommelt steeds tussen deze stijlen en is verrassend tof. Een dame om in de gate te houden.

Voor wie naar Lowlands gaat.. Ze staat inmiddels op het lijstje