The National

The National – Trouble Will Find Me

Je gaat van deze man houden. Matt Berninger. Zijn diepe, zachte baritonstem. Prachtig. Vanaf de eerste zinnen is het raak. De woorden krijgen de tijd om uitgesproken te worden. De teksten en klanken zijn wat somber. Verwacht zeker geen vrolijk geheel, maar neem de tijd en voel met ze mee. Dat maakt The National juist zo mooi.

Het album begint sterk met I Should Live in Salt. De manier waarop de zin ‘You should know me better than that’ steeds net een beetje wordt uitgesmeerd over de muziek; hij valt zo lekker. Bij Don’t Swallow the Cap gaat het tempo wat omhoog en wordt het nog wat dramatischer met een mooie verwijzing naar The Beatles en Nirvana. Aangekomen bij Heavenfaced.. misschien wel het mooiste en meest rustige nummer van het album. Hoe de drums worden toegevoegd op 0:55 en hoe mooi zijn stem wat de hoogte in gaat bij 2:29.. Het nummer wordt rustig opgebouwd; Dat vinden we fijn.
Luister ook eens naar This is the Last Time en I Need My Girl; Beide prachtige nummers.

Mocht dit album naar meer smaken? Neem dan ook even de tijd voor hun vorige plaat High Violet; Terrible Love, Anyone’s Ghost, Bloodbuzz Ohio.. om er maar een paar als tip mee te geven.