Balthazar

Balthazar – Thin Walls

Je kent ze vast wel van het nummer Do Not Claim Them Anymore of de meer recentere Then What; Balthazar! Gewoon een bandje van onze zuiderburen. Ik heb ze het afgelopen jaar twee keer live mogen zien; op Best Kept Secret en op Lowlands. De eerste goede indruk hebben ze bij Best Kept Secret direct neer weten te zetten. Niet door de act.. de show.. of alles er omheen. Nee, ze staan daar gewoon de muziek te brengen. That’s it. Was alleen al verrast door het feit dat in vrijwel elk nummer alle vijf de stemmen werden gebruikt. Klonk erg vet. Dat luie, lome, wat nasale geluid staat ze goed en ze hebben ook duidelijk een eigen sound. Het draaide daar dus puur om de muziek, en terecht. Hun laatste album Thin Walls, alweer een paar maandjes oud, is wat mij betreft hun beste werk tot nu toe. Kunnen wij Nederlanders nog wat van leren.