Beach House

Beach House – Thank You Lucky Stars

De liefde voor Beach House is begonnen met het nummer Myth op het album Bloom. Het dromerige geluid, heldere gitaarklanken, en dan is er de zang wat het geheel wat melancholisch maakt. Dat staat me wel. In 2015 hebben ze een nieuw album toegevoegd aan hun repertoire; Thank You Luck Stars.

Ook hier mag je weer dezelfde formule verwachten. Deze is erg goed terug te horen in de eerste drie openers van het album. Het vierde nummer, One Thing, begint met een flinke distortion. Maar ook hier weten ze het lekker uit te smeren, waardoor het eigenlijk wel verdomd lekker klinkt. Het beste hebben ze echter voor het laatst bewaard; Somewhere Tonigh. Dit nummer is voor mij dé climax van het album en erg kenmerkend voor datgeen wat Beach House weg weet te zetten. Geef het album een draai en neem rustig de tijd..

Voor de festivalgangers onder ons: Ze staan al op het affiche van Best Kept Secret.