Anderson. Paak

Anderson. Paak – Malibu

Zijn recente single ‘Am I Wrong’ kwam wat vaker opgemerkt voorbij én hij stond inmiddels al op het affiche van Lowlands en Pitch. Reden om deze beste man eens te ontdekken. Een nieuwe album. Malibu. Alsof het toeval is. Voor mij een beetje een mix tussen D’Angelo en Kendrick Lamar (en dat is nogal wat). Ik kan het mis hebben, maar toch.

Het eerste nummer ‘Birds’ zet je meteen in de juist vibe en legt de lat hoog voor hetgeen wat nog komen gaat. Het heeft een scala aan instrumenten gecombineerd met een warme en wat hese stem. Die hese stem komt nog mooier en beter tot z’n recht in het volgende nummer ‘Heart Don’t Stand a Chance’. Wat me ook erg verraste was het nummer ‘The Season/Carry Me’.. vanaf 1:50 draait het nummer 180 graden, heerlijk hoe dat gitaarwerk is getimed tegenover de drums. En dit is nog maar het begin. Am I Wrong, Without You, Parking lot.. Geef het een draai en ga hem eens zien als je dan toevallig toch op een festival staat. Ik in ieder geval wel!