The Arcs

The Arcs – Yours, Dreamily,

Dan Auerbach, de beste man rechts op de foto, zit niet stil. Je kent hem ongetwijfeld van The Black Keys, beschikt over wat solowerk (luister naar Heartbroken, in Disrepair!!) én is ook weer te horen bij de formatie The Arcs. Als je je goed voelt bij zijn ander werk zit je hier ook wel gebakken. Verwacht hier echter niet de bluesy-rock’n’roll style van de Black Keys, maar zet je verwachtingen een versnelling lager.

Outta My Mind is vorig jaar een hit geweest, maar is wat aan me voorbij gegaan. Ik kwam ze plots (weer) tegen toen het derde nummer van dit album op stond; Put a Flower in Your Pocket. Het geluid van Dan is onmiskenbaar en om eerlijk te zijn dacht ik destijds dat de eerste single dan ook van The Black Keys was. Mocht je nog niet overtuigd zijn van Put a Flower.. zet dan Stay In My Corner maar eens op, de intro alleen al. Met Cold Companion en The Arc krijg je weer een flink vleugje Black Keys. Velvet Ditch, Chains of Love en het laatste Searching The Blue zitten naar mijn mening weer dichter bij ‘The Arcs’ qua sound.

Geniet van het scheurende gitaarwerk in dit iets wat subtieler en stroperiger jasje.