Weval

Weval – Weval

Na twee eerder uitgebrachte EP’s en al een flink aantal memorabele optredens op hun naam is het dan nu tijd voor de debuutplaat; Weval.

Dit duo flikt het gewoon. Ze weten elektronische muziek verrassend weg te zetten. Zijn niet bang te switchen van tempo en ze zijn onvoorspelbaar als het gaat om het inzetten van een climax of juist het droppen van heel het hebben en houwen waar ze zo zorgvuldig naartoe werken. Dit zorgt voor een meeslepend geheel en een uitblinkende factor als je ze vergelijkt met al het ander wat de hedendaagse dance-muziek te bieden heeft. Toegegeven, ik hoor ze graag. Maar eerlijk is eerlijk; als de platen je al niet overtuigen zorgt een willekeurig optreden daar wel voor.

Terug naar de plaat. Niet je standaard 4/4 ritme, maar lekker downtempo (soms heeft het haast wat weg van triphop) met warme synths en de vaak terugkerende vocalen. Hier en daar worden de nummers wat meer upbeat, maar over het algemeen blijft het album bij het wat kalmere, diepere spectrum van de dansbare muziek. Het hele repertoire wat Weval ‘Weval’ maakt komt erg sterk naar voren tijdens beide delen van ‘You Made It’. De Intro, You’re Mine, Days (!) en Years To Build (!) behoren tot de persoonlijke favorieten. Dat wil niet zeggen dat de rest gepasseerd hoeft te worden. Zoals altijd, begin bij het begin en laat je lekker meeslepen door dit hele album.